7 metod za sprostitev, ki jih uporablja Tony Robbins.

Najbolj idealen scenarij je, da bi vsi uživali in bili sproščeni v vsakem trenutku in vsakem opravilu. A kaj, ko je to danes to, s takšnim načinom življenja in razmišljanja, preprosto nemogoče.

Kaj pa, če vam povem, da morda pa je mogoče biti večino časa sproščen in ne pod konstantnim pritiskom in stresom?

Dosti je odvisno od tega, kako imamo naravnan naš notranji inštrument, kako se odzivamo na situacije in kako razmišljamo.

Ste kdaj opazili človeka, ki ob podobnih opravilih, ki jih imamo sami, vidi življenje popolnoma drugače, je veliko bolj sproščen, nasmejan in uživa?

Veliko poslušam ljudi, ki so v življenju uspeli na kariernem in osebnem področju. Zame so to ljudje, ki zaslužijo veliko a so vseeno ostali človek, s velikim srcem. Eden izmed teh je Tony Robbins, pa Joe Dispenza, pa T. Harv Eker in še bi lahko naštevala. 

V glavnem, kakorkoli obrnem, vsi zagovarjajo 7 metod, ki jih dnevno prakticirajo, da so v svojih življenjih sproščeni, srečni in ga postavljajo na pravo mesto.

Meditacija je kot nekakšen tuš, ki čisti naše energije, misli ter v nas vliva pozitivizem, vero, zaupanje in pogum, da se soočimo z novim dnevom. Meditacija je izjemnega pomena za srečno, zdravo in uravnoteženo življenje.

V naših telesih se, zaradi toksičnosti današnje prehrane, zraka, ličil, čistil, onesnažene vode in še bi lahko naštevala, nabirajo toksini. To je eden izmed razlogov zakaj je pomembo, da telo prešvicamo čez dan. Seveda pa je tudi zelo zdravo za spodbujanje našega naravnega stroja, k optimalnemu delovanju in ohranjanju zdravja ter mladostniškega telesa.

Izbrati delo, ki ti je pri srcu, da greš z veseljem v “službo”

Ste že slišali za pregovor: “Ko imaš rad svoje delo, ne greš v službo niti en dan”?

No, to pomeni, da ko najdeš službo, v kateri uživaš, ti le-ta ne predstavlja napora. Lahko ti predstavlja izziv, kar je super, ker tako rasteš, a se tega lotiš z dobro voljo in optimizmom. 

Zdrava uravnotežena prehrana

Kljub že prej omenjeni oporečnosti prehrane, ki je danes na policah, je vseeno pomembno, da se prehranjujemo zdravo. Pravilo takega prehranjevanja je 80/20. 80 procentov predstavlja zdrave uravnotežene prehrane in 20% tiste, ki ji jaz pravim hrana za dušo. Jaz se ne morem upreti Milki Oreo. 🙂

Hvaležnost

Temelj zdravega in zadovoljnega življenja je, da si hvaležen za to, kar imaš v življenju sedaj. Ni potrebno, da si že zadovoljen in si rečeš to je dokončen rezultat. Ampak hvaležnost za treuntno stanje in dobrine je dober gradnik za doseganje višjih ciljev in namer. 

Masaže si nekateri uspešni ljudje privoščijo na dnevni bazi, večinoma pa masaže obiskujejo redno vsaj enkrat na teden. Ko sem delala na križarki, kjer je ena noč nastanitve stala  4.000 $, mi ni zmanjkalo dela. Ti ljudje so še na dopustu redno hodili na masaže in skrbeli za svoje telo. 

Počitek

Newton je idejo za žarnico dobil, ko se je ulegel pod drevo in si privoščil počitek. Dostikrat, posebej kadar imamo rok in se nam mudi z delom, silimo utrujene možgane in telo k razmišlanju in delovanjum kar dostikat vodi v izgorelsot. Zato je pomembno, da se znamo ustaviti in si vzeti čas za počitek. Lahko je pasivni, kot je 15 minutni hitri “power nap”  ali aktivni počitek, kot je meditacija, raztezanje telesa, sprehod, dihanje, klepet s sodelavcem o vsakodnevnih stvareh in podobno. Verjemite mi, dostikrat, ko se od dane situacije odmaknemo, jo potem vidimo drugače. Zato je počitek izjemnega pomena.

Želim se prijaviti na online vodeno skupinsko meditacijo: Telo je tvoje

Dodaj odgovor