Blog

Prednosti energetske medicine za naše zdravje

Energijska medicina ima številne prednosti za naše zdravje. Kot naravna in neškodljiva metoda omogoča zdravljenje negativnih valovanj v telesu. S pomočjo energijske medicine se osredotočamo na zdravljenje virov težav in s tem odpravljamo simptome v telesu. Ko izničimo energetski vzorec, se ne more več vrniti, kar nam omogoča vzpostavitev sistema samozdravljenja v telesu. Z odpravo nezdravih energetskih vzorcev začnemo čutiti srečo, zadovoljstvo ter celostno dobro počutje na telesni, umski in duhovni ravni. Celostna obravnava človeka je ključna za optimalne rezultate zdravljenja.

Masaža za nosečnice – kako masaža vpliva na počutje nosečnic?

Masaža za nosečnice – kako masaža vpliva na počutje nosečnic?

Masaža za nosečnice, blagodejno vpliva na počutje v času nosečnosti.

Nosečnost je edinstvena in čudovita izkušnja, ki pa lahko prinese tudi veliko sprememb v telesu in počutju. Medtem, ko se telo pripravlja na porod, se pojavijo številni fizični in čustveni izzivi. Ena izmed učinkovitih metod, ki lahko pomagajo nosečnicam obvladovati te izzive, je masaža za nosečnice. Masaža za nosečnice je namenjena lajšanju fizičnih težav in izboljšanju počutja nosečnic ter njihovih dojenčkov.

Tukaj je nekaj primerov, kako masaža za nosečnice blagodejno vpliva na počutje nosečnic:

1. Lajša bolečine v hrbtu

Med nosečnostjo se lahko pojavi veliko obremenitev na hrbtu, saj se težišče premakne zaradi povečanja maternice in rasti dojenčka. Masaža za nosečnice lahko pomaga lajšati težave z bolečinami v hrbtu in sproščati napetost v mišicah.

2. Izboljša spanec

Pogosto se zgodi, da nosečnice težko zaspijo in se zbujajo ponoči. Masaža za nosečnice lahko pomaga sprostiti telo in um, kar lahko izboljša kakovost spanca in pomaga nosečnicam k boljšemu spanju.

3. Zmanjšuje otekanje nog

Med nosečnostjo se lahko pojavijo tudi težave z otekanjem nog, saj se lahko pojavijo edemi. Masaža za nosečnice lahko pomaga spodbuditi pretok krvi in zmanjšati otekanje. Za popolno sprostitev otečenih nog pa priporočamo limfno drenažo.

4. Izboljša prekrvavitev

Masaža za nosečnice lahko pomaga pri izboljšanju prekrvavitve, saj spodbuja pretok krvi po telesu. To je lahko še posebej koristno pri preprečevanju oteklin v nogah in stopalih.

5. Zmanjšuje stres in tesnobo

Nosečnost je lahko čas stresa in tesnobe, še posebej za prvorodke. Masaža za nosečnice lahko pomaga pri zmanjševanju stresa in tesnobe ter pomaga nosečnicam, da se sprostijo in umirijo

6. Pomaga pri priravi na porod

Masaža za nosečnice lahko pomaga pri pripravi na porod, ker pomaga pri sproščanju mišic medeničnega dna. To pa lahko pomaga pri lažjem in bolj naravnem porodu.

7. Povečuje vez z dojenčkom

Masaža za nosečnice lahko pomaga nosečnicam, da se še bolj povežejo z otročkom v svojem trebuščku. Dotiki in masaža namreč spodbudijo proizvodnjo hormonov, ki pomagajo pri vezanju in izboljšanju počutja. To lahko pomaga pri kreiranju boljšega psihološkega okolja za otroka, ko se rodi.

8. Izboljša prebavo

Nosečnice se pogosto soočajo tudi s težavami prebave, kot so zaprtje in napihnjenost. Masaža za nosečnice lahko spodbudi prebavo in pomaga zmanjšati težave z odvajanjem blata.

9. Odpravi nosečniške glavobole 

Nosečnost spremeni mnoge procese in hormone v telesu. To pa lahko povzroči neprijetne glavobole. S pritiskom na določene akupresurne točke na obrazu, sprostimo napetosti, ki povzroča glavobol. 

Pomembno je, da se masaža za nosečnice izvaja v protoklu. Vsaka nosečnica pa ima drugačne simptome oz. težave in glede na to, je potrebno prilagoditi tudi samo masažo – od položaja do pritiska. Kajti nosimo odgovornost za kar dva bitja, mamico in plod. 

Masaža za nosečnice je lahko zelo pomembna za zdravje in dobro počutje nosečk. Pomembno je, da se bodoče mamice pred obiskom masaže posvetujejo s svojim zdravnikom in poiščejo usposobljenega terapevta, ki ima izkušnje in/ali je specializiran za masažo nosečnic. 

Za več informacij ali rezervacijo termina pokličite na:

  Darila za vzgojiteljice in učiteljice

  Izvirno darilo za vzgojiteljico in učiteljico

  Če iščete edinstveno, slovensko in osebno darilo za učiteljice in vzgojiteljice vaših otrok, potem so posebej za njih ustvarjeni paketi odlična izbira. 

  Vzgojiteljice in učiteljice so neumorni skrbniki naših otrok, ki si zaslužijo nekaj pozornosti in razvajanja. V času, ko se morajo ukvarjati s številnimi izzivi, je pomembno, da poskrbimo za njihovo dobro počutje, tako telesno kot duševno.

  Razvajajmo vzgojiteljice in učiteljice z Armoni naravnim milom, slovensko ročno izdelano šalico iz rdeče gline in vrednostnim bonom za storitve v Alternativnem centru Armoni.

  Z izbiro enega izmed naših paketov boste podarili nekaj, kar bo resnično koristilo in vaše učiteljice in vzgojiteljice se bodo počutile osvežene, sproščene in zadovoljne. Kakšne pakete smo za vas pripravili, si lahko ogledate tukaj:

  PaketOpis
  darilni paket miniMini paket vsebuje vrednostni bon 20€ in Armoni naravno milo z morsko soljo in eteričnim oljem pelargonije.
  darilni paket maksiMaksi paket vsebuje vrednostni bon 30€ in Armoni naravno milo z morsko soljo in eteričnim oljem pelargonije.
  darilni paket multiMulti paket vsebuje vrednostni bon 20€, Armoni naravno milo ter Armoni šalico iz slovenske gline.

  Če iščete primerno darilo za vzgojiteljice in učiteljice, smo za vas pripravili poseben Multi paket, ki vključuje naravno milo s soljo in eteričnim oljem geranije oz. pelargonije, slovensko ročno izdelano šalico iz rdeče gline ter vrednostni bon 20€ za storitve v Alternativnem centru Armoni.

  ARMONI NARAVNO MILOPrvi del darilnega paketa je Armoni naravno milo s soljo in eteričnim oljem geranije oz. pelargonije.

  Eterično olje pelargonije je adaptogen, ki uravnava delo nadledvične žleze, ki urejajo naše odzive na stres. Olje pelargonije je eno najpomembnejših eteričnih olj za negovanje vseh tipov kože. Uravnava delo lojnic, pripomore k celjenju in zdravljenju nepravilnosti, mozoljem in ekcemov, razkužuje, osvežuje in vlaži. To eterično olje je resnično panaceja za kožo. Eterično olje je odlično za nego ran, modric, pikov žuželk, krast in opeklin. Sol pa obnavlja biocenozo kože in s tem pripomore k celjenju nepravilnosti na koži, dermatitisu, suhi koži ter zaradi svoje strukture je odličen piling. Sol je tudi energijsko zelo močen mineral. Po pilingu in tušu s soljo se obnovijo energije, zato se boste počutili poživljajoče. Zato sta ti dve kombinaciji v Armoni naravnem milu preprosto bombastični za nego kože in duha.

  ARMONI NARAVNA ŠALICA

  Drugi del darilnega paketa je lepa Armoni šalica iz naravne slovenske rdeče gline, ki je ročno izdelana. S tem boste ponovno pripomogli k ohranjanju narave ter podpirali slovensko tradicijo lončarstva z rdečo glinoZaradi ročne izdelave je vsaka šalica unikatna. Z lepim, rahlo hudomušnim sporočilom na šalici pa bodo učiteljice in vzgojiteljice lahko uživale v dobri kavi ali čaju. 

  Zadnji del darilnega paketa je vrednostni bon. Z vrednostnim bonom boste lahko učiteljicam in vzgojiteljicam vaših otrok podarili nekaj edinstvenega, da si po napornem šolskem letu vzamejo čas zase in se sprostijo. 

  Armoni terapije so zasnovane tako, da uravnotežijo energijo v telesu in pripomorejo k boljšemu počutju. Limfna drenaža je namenjena odpravljanju oteklin, terapevtska masaža pomaga pri sprostitvi mišic in zmanjševanju bolečin, klasična masaža pa pomaga pri izboljšanju prekrvavitve. Masaža z vročimi kamni je odlična za sproščanje in pomirjanje, masaža za nosečnice pa pomaga pri lajšanju nosečniških težav. Antistresna masaža pa je idealna za vse, ki se soočajo s stresom in tesnobo.

  Pri Alternativnem centru Armoni so strokovnjaki na svojem področju in vsako terapijo opravijo s posebno skrbnostjo. Poleg tega pa dodajo tudi zdravilno energijo in dobro namero, ki še dodatno pripomore k pozitivnim učinkom terapij.

  Velikonočni zajček 8.4.2023

   V soboto, 8.4.2023, nas je v Alternativnem centru Armoni obiskal velikonočni zajček, ki je otrokom v zameno za pomoč, prinesel Armoni pisanko. 

  Ponoči mu je škrat, ki so ga naši najmlajši poimenovali Zlobko, odnesel barvice, jajčka in vzorčke. Zato je zajček prišel k nam po pomoč, da mu pomagamo rešiti Veliko noč. 

  Tako so otroci v solni sobi skozi igro, poiskali izgubljene stvari, ter zajčku pomagali pri barvanju pirhov in ustvarjanju novih vzorčkov.

  Otroci so se takoj vživeli v vlogo pomočnikov in se ob zgodbi zelo zabavali, hkrati pa so velikonočnemu zajčku pomagali rešiti Veliko noč. 

  Poleg zabave in skupinskega dela, so otroci imeli tudi solno terapijo, ki je blagodejno vplivala na njihovo zdravje. (več o solni terapiji). 

  Seveda so vse naloge uspešno rešili in si zato prislužili Armoni pisanko. 

  Kako so se otroci imeli pa si poglejte na slikah.