Vitamin D3 400 IU za otroke, kompleks

13.64 

Več sonca ali več D3!

1 kapsula dnevno, pri obroku

Znanstvene raziskave pomanjkanje vitamina D3 pri odraslih povezujejo z motnjami v imunskem sistemu in s kroničnimi boleznimi.

Pakiranje: 50 kapsul

Šifra: fACA1141 Kategorije: , ,

Opis

Terranova vitamin D3 za otroke

Znanstvene raziskave pomanjkanje vitamina D3 pri odraslih povezujejo z motnjami v imunskem sistemu in s kroničnimi boleznimi. Terranova uporablja izključno veganom primeren vitamin D3, pridobljen iz lišajev. Vitamin D3 se učinkoviteje in hitreje pretvori v aktivno obliko, zato se vrednosti vitamina D v telesu hitreje izboljšajo. Dodajanje vitamina D3 pripomore k boljšemu delovanju imunskega sistema in mišic. Pomaga pri boljšem vzdrževanju kosti in zob, potreben pa je tudi za boljšo absorpcijo kalcija in fosforja. Kompleks Magnifood vsebuje liste koriandra, ki so bogati z vitaminoma K in A, potrebnima za optimalno absorpcijo vitamina D ter za njegovo naravno sintezo v telesu.

Dodajanje vitamina D se priporoča v vseh življenjskih obdobjih, saj njegovo pomanjkanje pri odraslih povezujejo z motnjami v imunskem sistemu in s slabšanjem kostnine. Terranova uporablja izključno veganom primeren D3 (holekalciferol), pridobljen iz lišajev.

  • Prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob.
  • Prispeva k delovanju imunskega sistema.
  • Prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja.
  • Prispeva k delovanju mišic.
  • Primeren za vegane in vegetarijance

Sestavine

Dve rastlinski kapsuli %PDV/RDA*
Magnifood kompleks, ki vsebuje: 325 mg
– topni stabilizirani riževi otrobi 200 mg
– list koriandra** (sušen z zamrzovanjem) 50 mg
– bučno seme 50 mg
– spirulina** (Spirulina platensis) 25 mg
Vegetarijanski ovoj kapsule (hidroksipropilmetil celuloza) 75 mg
Vitamin D3 (veganski holekalciferol***) 400 IU 10 μg 200%

* V EU priporočeni dnevni vnos.

** Iz nadzorovane ekološke pridelave

***Pridobljen iz lišajev.

Uporaba

Priporočilo!

Priporočamo, da vzamete kot prehransko dopolnilo za otroke od 4 do 12 let, 1 kapsulo dnevno s hrano. Če otrok ne zmore pogoltniti kapsule, stresite njeno vsebino v sadni sok, smuti ali jogurt.

Opozorilo!!!

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti.

Magnifood

Listi koriandra vsebujejo vitamina K in A, potrebna za optimalno absorpcijo vitamina D3 ter za naravno sintezo vitamina D v telesu. Stabilizirani riževi otrobi so najbogatejši vir vitamina E in njegovih izomerov, B vitaminov, mineralov, vlaknin in esencialnih maščobnih kislin. Poleg tega so v njih našteli kar 100 različnih antioksidativnih spojin, na primer alfa lipoično kislino, ki reciklira vitamina C in E, koencim Q10 in superoksidno dismutazo, encim, odgovoren za zaščito celic pred oksidativnim stresom. Bučna semena so bogat vir maščob, ki so potrebne za absorpcijo vitamina D. Spirulina – kar 70 % njene mase tvorijo beljakovine. Sloves so ji prinesle vse esencialne aminokisline, vitamin E, številni rastlinski pigmenti z antioksidativnim delovanjem (klorofil, betakaroten), minerali, vitamini skupine B, med njimi tudi B12. Raziskave potrjujejo koristnost dodajanja spiruline v prehrano za ohranjanje dobrega počutja.