Učinkovti spanec je pravi pokazatelj učinkovite masaže.

Masažne tehnike se med seboj seveda razlikujejo in vse imajo svoje prednosti, ki jih lahko izkoristite za svoje boljše počutje in zdravje. 

A ne glede na to, za kakšno masažo ste se odločili, imajo tiste najbolj učinkovite eno skupno lastnost: boljši spanec že po prvi masaži. 

STE NESPEČNI? 

Vzrok za nespečnost največkrat najdemo v preveliki utrujenosti in zaostalih toksinih v telesu. Večini nam je poznana utrujenost po prekomerni aktivnosti, a utrujeni smo lahko tudi zaradi prenizkega nivoja aktivnosti. 

Kadar smo preveč aktivni, porabljamo makro- in mikrohranila ter tako dobesedno izčrpamo telo. 

Prenizek nivo aktivnosti pa telesu po drugi strani naloži premalo cirkulacijo krvi po telesu, ki s seboj nosi kisik. Naše telo se posledično počuti pasivno in utrujeno. 

 STE LAHKO UTRUJENI IN NESPEČNI HKRATI?

Morebiti zveni nemogoče, a velika verjetnost je, da ste že kdaj bili “preveč utrujeni, da bi lahko zaspali”, kajne?

Preveč izčrpano telo bo vedno iskalo nadomestitev za nastali primanjkljaj. Spanec je zato moten, ker je naše telo še vedno “aktivno” in se zato ne more sprostiti ter se regenerirati. 

Pri premalo izčrpanem telesu pa se počutimo zmeraj utrujeni, hkrati pa ne porabimo energije. To pa pomeni, da se višek energije izrablja tudi ponoči. 

Zase vem, da mi moji možgani pri tovrstni utrujenosti pripravijo pravi šov. 

NESPEČNOST LAHKO ODPRAVIMO Z MASAŽO 

Na moji masažni mizi se znajdejo tisti, z utrujenimi telesi zaradi prekomerne aktivnosti in tisti, ki so manj aktivni, a nič manj utrujeni. 

Armoni terapija bo telo v obeh primerih nahranila s kisikom in potrebnimi hranili. To pa pomeni, da ga vitalizira in ga prebudi. 

Prav zato dajem poudarek na Armoni tehnikah za spodbujanje prekrvavitve. 

Prav tako pa z manipulacijo zmehčamo mišična tkiva, podmažemo sklepe in spodbudimo limfni ter živčni sistem. 

Posledica tovrstne masaže za vaš spanec je ta, da se bodo mišice in sklepi sposobni regenerirati med spanjem, limfni sistem pa bo sproti odvažal toksine iz vašega telesa. 

Vaši živci bodo pomirjeni in lahkotni, kar vas bo poneslo v miren spanec. Prav tako pa se z Armoni terapijo uravnovesijo energije, kar dodatno pripomore k boljšemu spanju.

ZAKLJUČEK

Spanec je pomemben. Zato je pravilno, da opazujemo kakovost spanca in si pomagamo, če je to potrebno. 

Pomembno je, da vzpostavimo red in se držimo našega bioritma. Pomembno pa je tudi, da telo podpremo z zdravimi hranili in ga vitaliziramo, medtem ko mi spimo. 

In še en namig. Vstajanje ob peti uri zjutraj je zakon!

Dobili boste svežo energijo, večji zagon, več časa boste imeli časa za aktivno življenje, hkrati pa se vam bo izboljšalo fizično in psihično počutje. 

Tako. Zdaj pa akcija! Naredimo nekaj za vaš boljši spanec!