Masaža za nosečnice – kako masaža vpliva na počutje nosečnic?

Masaža za nosečnice, blagodejno vpliva na počutje v času nosečnosti.

Nosečnost je edinstvena in čudovita izkušnja, ki pa lahko prinese tudi veliko sprememb v telesu in počutju. Medtem, ko se telo pripravlja na porod, se pojavijo številni fizični in čustveni izzivi. Ena izmed učinkovitih metod, ki lahko pomagajo nosečnicam obvladovati te izzive, je masaža za nosečnice. Masaža za nosečnice je namenjena lajšanju fizičnih težav in izboljšanju počutja nosečnic ter njihovih dojenčkov.

Tukaj je nekaj primerov, kako masaža za nosečnice blagodejno vpliva na počutje nosečnic:

1. Lajša bolečine v hrbtu

Med nosečnostjo se lahko pojavi veliko obremenitev na hrbtu, saj se težišče premakne zaradi povečanja maternice in rasti dojenčka. Masaža za nosečnice lahko pomaga lajšati težave z bolečinami v hrbtu in sproščati napetost v mišicah.

2. Izboljša spanec

Pogosto se zgodi, da nosečnice težko zaspijo in se zbujajo ponoči. Masaža za nosečnice lahko pomaga sprostiti telo in um, kar lahko izboljša kakovost spanca in pomaga nosečnicam k boljšemu spanju.

3. Zmanjšuje otekanje nog

Med nosečnostjo se lahko pojavijo tudi težave z otekanjem nog, saj se lahko pojavijo edemi. Masaža za nosečnice lahko pomaga spodbuditi pretok krvi in zmanjšati otekanje. Za popolno sprostitev otečenih nog pa priporočamo limfno drenažo.

4. Izboljša prekrvavitev

Masaža za nosečnice lahko pomaga pri izboljšanju prekrvavitve, saj spodbuja pretok krvi po telesu. To je lahko še posebej koristno pri preprečevanju oteklin v nogah in stopalih.

5. Zmanjšuje stres in tesnobo

Nosečnost je lahko čas stresa in tesnobe, še posebej za prvorodke. Masaža za nosečnice lahko pomaga pri zmanjševanju stresa in tesnobe ter pomaga nosečnicam, da se sprostijo in umirijo

6. Pomaga pri priravi na porod

Masaža za nosečnice lahko pomaga pri pripravi na porod, ker pomaga pri sproščanju mišic medeničnega dna. To pa lahko pomaga pri lažjem in bolj naravnem porodu.

7. Povečuje vez z dojenčkom

Masaža za nosečnice lahko pomaga nosečnicam, da se še bolj povežejo z otročkom v svojem trebuščku. Dotiki in masaža namreč spodbudijo proizvodnjo hormonov, ki pomagajo pri vezanju in izboljšanju počutja. To lahko pomaga pri kreiranju boljšega psihološkega okolja za otroka, ko se rodi.

8. Izboljša prebavo

Nosečnice se pogosto soočajo tudi s težavami prebave, kot so zaprtje in napihnjenost. Masaža za nosečnice lahko spodbudi prebavo in pomaga zmanjšati težave z odvajanjem blata.

9. Odpravi nosečniške glavobole 

Nosečnost spremeni mnoge procese in hormone v telesu. To pa lahko povzroči neprijetne glavobole. S pritiskom na določene akupresurne točke na obrazu, sprostimo napetosti, ki povzroča glavobol. 

Pomembno je, da se masaža za nosečnice izvaja v protoklu. Vsaka nosečnica pa ima drugačne simptome oz. težave in glede na to, je potrebno prilagoditi tudi samo masažo – od položaja do pritiska. Kajti nosimo odgovornost za kar dva bitja, mamico in plod. 

Masaža za nosečnice je lahko zelo pomembna za zdravje in dobro počutje nosečk. Pomembno je, da se bodoče mamice pred obiskom masaže posvetujejo s svojim zdravnikom in poiščejo usposobljenega terapevta, ki ima izkušnje in/ali je specializiran za masažo nosečnic. 

Za več informacij ali rezervacijo termina pokličite na: