MEDITACIJA

Meditacija velja za vrsto komplementarne medicine uma in telesa. 

Lahko ustvari globoko stanje sprostitve in umirjenega uma. Med meditacijo osredotočite svojo pozornost in odpravite tok zmešanih misli, ki lahko gnetejo vaš um in povzročajo stres.

meditacija

Limfna drenaža čisti telo. Dobra knjiga odpira um. Meditacija pa čisti energije, odpira dušo in srce ter je stimulativni fokus za srečo. Usmeri vas na pravo pot in daje mir v srcu ter duši. 

Meditacija: Nekaj ključnih stvari, ki jih je treba upoštevati:

  • Meditacija se v kulturah po vsem svetu izvaja že tisočletja.
  • Skoraj vsaka religija, vključno z budizmom, hinduizmom, krščanstvom, judovstvom in islamom, ima tradicijo uporabe meditativnih praks.
  • Medtem ko se pogosto uporablja v verske namene, jo mnogi ljudje izvajajo neodvisno od verskih ali duhovnih prepričanj ali praks.
  • Meditacija se lahko uporablja tudi kot psihoterapevtska tehnika.
  • Obstaja veliko različnih vrst meditacije.

Vpliv meditacije

Zavest je pogosto primerjana s potokom, ki se gladko premika in spreminja, ko prehaja čez teren. Je namerno sredstvo za spreminjanje poteka tega toka in posledično spreminjanje vašega dojemanja in odzivanja na svet okoli sebe.

Raziskave so pokazale, da ima lahko tako fiziološke kot psihološke učinke. Nekateri pozitivni fiziološki učinki vključujejo: zmanjšano stanje telesne vzburjenosti, zmanjšano hitrost dihanja, zmanjšan srčni utrip, spremembe v vzorcih možganskih valov in zmanjšan stres.

PRIVOŠČITE MEDITACIJO SEBI ALI VAŠIM NAJBLIŽJIM