Najboljša masaža v Mariboru za odpravo mišičnih vozlov

Zgodbe iz masažne mize: Katja

Skorajda ni človeka, ki ne bi v svoji odrasli dobi dobil kakšnega mišičnega vozla. Vozli so boleče, kompaktne bulice, ki lahko nastanejo po celem telesu, najbolj pogosto pa imamo opravka s težavami zaradi vozlov v vratu in hrbtu.

Katja je ena izmed mojih rednih strank, ki se spopada s stresom, obremenitvijo in posledičnim nastajanjem mišičnih vozlov.

Stara je 30 let, dela v pisarni, veliko časa pa je v preteklosti tudi prebila tudi v avtomobilu, kjer jje dolge ure sedela v eni, nespremenjeni pozi. V levem ramenskem delu ji je nastal ogromen mišični vozel.

Zaradi vsega tega je trpela za glavoboli, težko je premikala roke in vrat, slabo je spala, vsak dan pa so jo spremljale bolečine. Odločila se je, da bo težave poskusila odpraviti z masažo.

PRED PRIHODOM NA TERAPEVTSKO MASAŽO …

Pred masažo je Katja dobila preprosto navodilo: sprosti se. 

Vozli znajo biti sila neprijetni, zato je pomembno, da se na masažo pripravite tako, da se kar se da sprostite in tako dovolite lažji potek dela in pretok zdravilne REIKI energije, ki je ključna pri trajni odpravi vozlov.

… IN NA MASAŽNI MIZI

Tudi Katjina prva naloga, ko je prišla k meni, je bila sprostitev. Do sprostitve sem ji pomagala tako, da je trikrat globoko vdihnila, sama pa sem s pomočjo REIKI energije sprostila njen hrbtni energetski kanal in naredila pretok zdravilne energije, ki pomaga pri hitrejši odpravi težav.

Sledila je prekrvavitvena masaža. Pri odpravljanju mišičnih vozlov je izjemno pomembno, da najprej vzpodbudimo prekrvavitev okoli večjega dela problematičnega območja. V tem primeru sem poskrbela za prekrvavitev hrbta in leve rame.

Vozli namreč preprečujejo pretok krvi, z masažo za prekrvavitev pa poskrbimo za dotok sveže krvi in kisika, ki poskrbita, da vozel razpade hitreje.

BOLEČINE ODPRAVLJAMO POSTOPOMA, A DOLGOTRAJNO

Po prvi masaži sem vedela, da bodo za odpravo Katjinih težav potrebne vsaj 4 Armoni terapije. Odločila sem se, da bodo uvodoma vsebovale tehnike energijske masaže za sproščanje, nato pa klasično masažo in lomi lomi masažo za vzpodbujanje prekrvavitve.  

Sledila je športna masaža v obliki manipulacije tkiv okoli vozla in trigger point terapija, ki je namenjena ogrevanju globokih tkiv in še večji prekrvavitosti. To je bil najin način za aktivno odpravo mišičnega vozla.

Po trigger point terapiji je Katja potrdila, da začenja vozel popuščati in začela je čutiti spremembe. Tako sem lahko nadaljevala s ponovitvijo prekrvavitvene masaže, z REIKI čiščenjem hrbtnega energijskega kanala in ga na koncu napolnila s svežo energijo.

Ker pa vem, da Katja neizmerno uživa v masaži glave, sem jo pocrkljala še s tem.

PO MASAŽI

Terapevtska masaža ni samo odpravljanje vozlov in bolečin. Kombinacija različnih masažnih tehnik in energijskega REIKI zdravljenja mi daje možnosti zdravljenja, celjenja in renereracije delov človeka, ki jih s klasično masažo ne dosežemo.

S Katjo se o njenih izzivih pogovarjava, razmišljava o praktičnih rešitvah, kot so prenehanje vožnje pri odprtem oknu in položaji sedenja pri pisalni mizi. Vse to so lahko rešljivi elementi vsakodnevnega življenja. Na te preproste rešitve pa velikokrat najprej pozabimo.

Pogovarjava pa se tudi o njenih psiholoških bremenih, ki vplivajo na nastanek tako zahrbtnih vozlov. Pri energijskem delu masaže sem namreč začutila, da ji po ženski strani družine nekdo ali nekaj povzroča občutek bremena in nošenja odgovornosti. Težave v ramenskem obroču so namreč pokazatelj na sprejemanje bremen, ki niso naša.

Katji vozel po štirih terapijah sicer ni več povzročal težav, a je bil še vedno prisoten. Zato sva se tako dogovorili, da se vidiva enkrat na mesec in ohranjava ter po možnosti izboljšujeva stanje.

ZAKLJUČEK

Katja je po štirih Armoni terapijah začela normalno spati, sedaj lažje premika roke in giba vrat, redni glavoboli so prenehali.

Vedno znova se vrača na mojo masažno mizo in vedno znova delava na tem, da ji izboljšava kakovost življenja, odpraviva bolečine in napetost. Tudi sama pa se zaveda pomembnosti tega, da je odkrita in pove, kako se počuti.

Moja srčna želja je pomagati vsem, ki pridejo na mojo masažno mizo. Ko pa lahko poskrbim, da iz masažnice odidete lažji, bolj motivirani in srečnejši, je moj občutek hvaležosti še toliko večji.

Monika Smrtnik, Armoni terapevtka in terapevtka za ročno limfno drenažo.