Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani/trgovine Alternativni center Armoni (nadaljevanju Armoni) so sestavljeni v skladu z:

 • Zakonom o varstvu potrošnikov.
 • Zakon o varstvu osebnih podatkov (GDPR).
 • Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.
 • Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Splošni pogoji poslovanja določajo in obravnavajo pogoje nakupa in uporabe spletne strani Armoni, ter poslovni odnos med ACA, Monika Smrtnik s.p. in kupcem na spletni strani/trgovini.

S spletno trgovino upravlja podjetje ACA, svetovanje in nega telesa, Monika Smrtnik s.p., tel. +386 70 44 55 44, e-pošta: info@alternativnicenterarmoni.si, ID: 71085114, MATIČNA ŠTEVILKA: 8867038000

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja ponudnika (ime in sedež podjetja),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta ali telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • način plačila, vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • pojasnilo glede postopka pritožbe, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci,
 • časovno veljavnost ponudbe (v primerih akcije).

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Splošne pogoje si lahko prenesete v pdf formatu s klikom tukaj.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV – več si preberite tukaj.

Vrste uporabnikov

Z registracijo na www.alternativnicenterarmoni.si/customer/account/login/ postanete član Alternativnega centra Armoni. Pravico do nakupa v spletni trgovini Armoni imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Podatki o podjetju

Armoni, svetovanje in nega telesa, Monika Smrtnik s.p.
Tomšičeva ulica 11
2380 Slovenj Gradec
ID: 71085114
Matična številka: 8867038000
Kontakt: 070 44 55 44, info@alternativnicenterarmoni.si
TRR: SI56 1010 0005 9218 883, Odprt pri banki: Intesa San Paolo

Podjetje ni davčni zavezanec.

Prodajni pogoji

Kupoprodajna pogodba se sklene med ponudnikom in kupcem, ko kupec po potrditvi naročila prejme potrdilo po elektronski pošti o prejemu naročila s strani ponudnika.

Ko uporabljate spletno stran, se hkrati tudi strinjate z vsem, kar je napisano v teh pogojih poslovanja, s piškotki in politiko zasebnosti.

S klikom na gumb “Oddaj naročilo” potrjujete, da se strinjate z načinom plačila in vsebino naročila.

Izdaja računa

Alternativni center Armoni po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v formatu .pdf na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Akcije in popusti

Popusti izdelkov/storitev veljajo za omejeno obdobje. Nova znižana cena je napisana poleg stare maloprodajne cene, ki je prečrtana. V kolikor so cene izdelkov znižane zaradi razprodaje zalog, bo ob izdelku pisalo RAZPRODANO.  Ob zaključku naročila in pred izvedbo plačila naročila se kupcu pri končnem znesku za plačilo že obračunajo vsi dodeljeni popusti.

Darilni in vrednostni boni

Darilne in vrednostne bone je možno kupiti v spletni trgovini Alternativnega centra Armoni. Darilne bone in vrednostne bone vam, takoj po prejetem plačilu, pošljemo na vaš e-poštni naslov, katerega ste oddali ob naročilu ali ob prijavi v vaš uporabniški račun. V primeru, da plačate po bančnem nakazilu, pa bo vrednostni ali darilni bon odobren takoj, ko bomo zabeležili, da smo prejeli plačilo (najkasneje naslednji delovni dan).

Pod zavihkom pa imate možnost pošiljanja fizičnega darilnega bona, katerega odpošljemo po prejetem plačilu, isti dan do 12.00 ure ali takoj naslednji dan, če je plačilo po 12.00 uri.

Vsak darilni ali vrednostni bon ima svojo unikatno serijsko številko. Darilne in vrednostne bone je mogoče kupiti le za storitve Alternativnega centra Armoni (tretmaji, paketi storitev in programi). Za nakup Darilnega ali vrednostnega bona veljajo enaki pogoji poslovanja kot za druge artikle.

Vrednost vrednostnega bona se v primeru, da je storitev dražja od vrednosti vrednostnega bona, lahko koristi enkrat, z doplačilom. V kolikor je vrednost vrednostnega bona večja od storitve, pa se od njega odšteje vrednost storitve, ostalo se lahko porabi pri naslednjem terminu.

Veljavnost darilnih in vrednostih bonov je dokler salon obstaja razen če je na bonu označeno drugače. V izrednih primerih si pridružujemo pravico zaprtja brez obvestila strankam. to velja za fzično kupljene bone v poslovalnici in za spletne nakupa. Menjava darilnega in vrednostnega bona za gotovino ni možna. Prav tako se ga ne da prenesti za nakup drugih artiklov v fizični ali spletni trgovini www.atlernativnicenterarmoni.si.

Darilnega ali vrednostnega bona se ne da izplačati v gotovini.

Darilni ali vrednostni bon se lahko prenese na drugo osebo. V tem primeru je potrebno obvestiti Alternativni center Armoni, da spremeni podatke prejemnika bona. Darilni bon se lahko prenese na drugo osebo samo enkrat.

Po zaključku nakupa se lahko od trenutka, ko prejmete bon, naročite na kupljeno storitev preko telefonske številke 070 44 55 44 ali info@alternativnicenterarmoni.si, od ponedeljka do petka med 8.00 in 17.00 uro. V kolikor nismo dosegljivi ali se nismo mogli javiti vas pokličemo nazaj v roku 3 delovnih dni.

Vrednostni in darilni bon se mora porabiti do roka, ki je naveden ob nakupu.

Ponudba in cene artiklov

Ponudba na spletni strani se zaradi narave poslovanja pogosto spreminja in nadgrajuje. Zato se trudimo poskrbeti za čim bolj točne in ažurne podatke, kar pa ne izključuje človeških napak in lahko pride do nepravilnosti pri cenah, dobavnih rokih opisih, lastnostih izdelkov. Vse spremembe, ki nastanejo, se hkrati tudi ne da takoj vpisati v spletno stran, zato bomo spremembe, ki se zgodijo, med tem časom kupca vedno obvestili in mu omogočili preklic ali zamenjavo naročenega izdelka.

Veljavnost pri nakupu paketov je do zaprtja salona.  V izrednih primerih si pridružujemo pravico zaprtja brez obvestila strankam. ČE storitve v času odprtja niso porabljene, se z zaprtjem izničijo. 

Vse cene, ki so navedene na spletni strani ponudnika, so končne cene in so v eurih in so brez DDV, saj nismo davčni zavezanci. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Rezervacija in odpoved termina

Termin si lahko rezervirate kadarkoli med tednom, med 8.00 in 17.00 uro na telefosnko številko 070 44 55 44 ali e-poštni naslov info@alternativnicenterarmoni.si ter preko zasebnih sporočil na socialnih omrežjih Facebook in Instagram. V kolikor nismo dosegljivi ali se nismo mogli javiti vas pokličemo nazaj v roku 3 delovnih dni.

Dan pred rezerviranim terminom vam bomo poslali sporočilo o rezervaciji, na katerega lahko morebitne spremembe tudi sproročite. Zaradi zagotavljanja kakovosti storitev, je potrebno termin odpovedati isti dan, ko ste prejeli opomnik, do 20.00 ure zvečer. 

V kolikor se termin ne odpove v odpovednem roku ali se na termin ne pride, se upošteva, kot da je bila storitev izvedena. V kolikor imate zakupljen paket, se storitev odšteje iz paketa. V kolikot nimate v naprej zakupljenih terminov, pa se vam pošlje račun za naročeno storitev na vašo telefonsko številko ali e-poštni naslov ali domači naslov. Rok plačila je 7 dni od prejema računa. Izredno se upoštevajo okoliščine, kot so bolezen, prometna nesreča ali smrt v družini. 

Pravica do odstopa od nakupa po 43. členu ZVPot

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od nakupa, kot to določa Zakon o varstvu potrošnikov in zato ne potebuje navesti razloga. To velja v primeru nakupa fizičnega blaga. Odstop od nakupa ni možen pri virtualih izdelkih, kot so vrednostni in darilni boni ter spletni tečaji. Kupnina se prav tako ne vrača za že opravljene storitve.

Od nakupa lahko odstopi z izjavo, ki si jo lahko prenese tukaj, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe ter jo pošlje na reklamacije@alternativnicenterarmoni.si.

Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 10 dni  po oddanem obrazcu o odstopu od pogodbe. Upošteva se, da je kupec pravočasno vrnil blago, če ga pošlje pred iztekom 10 dnevnega roka za vračilo.

Kupnina izdelkov se bo vrnila v roku 14 dni od prejema vrnjenega blaga. Izdelke, ki je predmet vračila mora biti nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži.

Za odstop od pogodbe se šteje tudi vrnjeno blago v dovoljenem zakonskem roku 14 dni.

Reklamacije

Prejeto blago lahko kupec reklamira, če:

 • je ponudnik poslal napačne izdelke,
 • je ponudnik poslal napačno količino izdelkov,
 • se kažejo odstopanja od kupčevega naročila,
 • je artikel ali paket poškodovan,
 • se kažejo znaki odprtja paketa,
 • manjka vsebina paketa.

Reklamira se lahko blago v roku 8 dni od prejema blaga. Reklamacija se lahko sproži po Pošti Slovenije.

Kadar pride do reklamacije, kupec paket dostavi na Pošto slovenije v enakem stanju, kot ga je prejel, ne da bi kaj odstranil ali dodal. Ima možnost, da ga ne sprejme, ter pri dostavljalcu izpolni reklamacijski zapisnik. Ponudnik in dostavljalna služba bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupec v primeru reklamacije smiselno ravna z splošnimi pogoji o vračilo blaga.

Reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca za reševanje izvensodnega potrošniškega spora, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga lahko potrošnik sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Prizadevamo si za reševanje sporov po mirni in izvensodni poti.

Zgornja izjava ne velja v primeru seksualnega namigovanja ali nasilja nad zaposlenimi. Za seksualno nadlegovanje se upošteva že šala ali morebitno napeljevanje pogovora o intimnosti, seksu. V naših prostrih se spoštuje osebnost in intima zaposlenih. Kakršnokoli besedno nakazovanje na spolnost, seksa v šali ali, kot odrasel pogovor in nedovoljeno dotikanje osebja se upošteva, kot spolna zloraba in se v tem primeru prijavi na policijo, ter prepove vstop v Alterntivni center Armoni. Stranka, ki je napeljevala na zgoraj omenjena kazniva dejanja bo o postopku obvešečena na telefonsko številko, ki jo je predložila ob rezervaciji termina.

Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev o blogih, pri opisih izdelkov, storitev

Informacije, ki so na spletni strani/trgovini alternativnicenterarmoni.si so zgolj informativnega značaja in niso namenjene kot nadomestilo nasvetov zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja in prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, ker niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in storitve niso namenjen zdravljenju ali preprečevanju bolezni, poškodb, ampak je vsebina informativne narave. Teksti in grafični material pri prehranskih dopolnilih so informativne narave, in niso bile potrjene s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da imate poškodbo in se zdravite tudi na kakšne druge načine se glede izvajanja storitev posvetujte s svojim zdravnikom.

V primeru, da jemljete še kakšna druga zdravila ali prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem s športno prehrano in dodatki posvetujte s svojim zdravnikom.

Omejitev odgovornosti

Podjetje ACA, svetovanje in nega telesa, Monika Smrtnik s.p., ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je pri prijavi ne e-novice, pri povpraševanju ali pri nakupu izdelkov oz. storitev posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke.

Sprememba politike zasebnosti

Spremembo teh pravil lahko ponudnik spremeni, če to zahtevajo tehnični, komercialni vzroli ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih se bo obvestilo na speltni strani amternativnicenterarmoni.si – splošni pogoji.

Dodatna pojasnila

Vsa vprašanja, dileme ali pripombe glede politike zasebnosti nam lahko sporočite na e-poštni naslov info@alternativnicenterarmoni.si.

Odločitev ponudnika je dokončna in velja za vse sodelujoče. PIsni ugovori in pritožbe niso mogoči.

Datum objave  splošnih pogojev: Maj 2021, spremembe: Avgust 2022