Solna terapija, odlična pri premagovanju alergij.

Solna soba solna terapija

Solna terapija pomaga pri lajšanju simptomov alergij in krepitvi imunskega sistema. Alergija je odziv imunskega sistema na pristone alergene v okolju, kot so cvetni prah, hišni prah, hranila, živalska dlaka,, hladen zrak in podobno. 

Simptomi alergijske reakcije so kihanje, srbenje kože, zlepljene oči, oteženo dihanje in suho grlo. Kadar prah draži nosno sluznico, ta nabrekne in prične pospešeno izločati sluz. Nezdravljene alergije  lahko vplivajo na počutje in kakovost življenja, lahko pa se razvije tudi astma. 

Poznamo več vrst alergij. Ko smo izpostavljeni alergenom, se izloča histamin, ki povzroča odzive telesa in simptome, ki jih čutimo. S solno terapijo pripomoremo k temu, da zmanjšujemo simptome in pogosto pojavljanje alergij. 

Na kak način pripomore solna terapija pri zdravljenju alergij?
  1. Zdravi vnetja dihalnih poti

V solni sobi se odvijajo suhe solne terapije, kar omogoča, da mikrodelci aerosola potujejo globoko v naše sinuse, dihala in pljuča.  Drobni delci vežejo nase vodo in sluz, ter upočasnijo širjenje vnetnih celic po dihalnih poteh in s tem zmanšajo simptome. 

  1. Antibakterijsko

Sol je sama po sebi čista bakterij, kar pomeni, da je zrak v solni sobi razkužen, že zaradi vsebnosti soli. Mikrodelci, ki prodirajo v naše telo zmanjšujejo rast in razmnoževanje bakterij ter jih vsrkajo vase in očistijo iz dihalnih poti. Tako bakterije ne sprožijo in zapletejo alergije. 

  1. Očisti dihalne poti in omogoči lažji pretok zraka ter izboljša kvaliteto spanca.

Dostikrat je naše dihanje, še posebej kadar je prisotna alergija, oteženo. Delci aerosola razbijejo sluzne čepe v naših dihalih in dihalnih poteh. S tem omogočajo večji pretok zraka, lažje dihanje, delci alergenov pa se ne primejo na sluz. Posledica tega je tudi bistveno izboljšanje spanca. 

  1. Odstrani sprožilce za alergijo

Solna terapija pomirja dihalne poti. To se kaže že pri izboljšanju zdravja pri astmatikih, bronhitisu in prehladu. Vsrka pa tudi dražilne snovi in alergene, ki obdajajo dihalne poti, kar zmanjša imunski odziv, vnetje in simptome. 

  1. Pomaga pri zdravljenju sinusitisa 

Sinusitis povzroča neprijetne občutke okoli oči, bolečine po obrazu, glavobole in izcedek iz nosu.  Simptome povzroča nabiranje sluzi v sinusih. Solna terapija razgradi sluz in jo odstrani iz dihalnih poti ter s tem odstrani simptome. 

Solna terapija izboljša imunski sistem in zelo blagodejno vpliva na ljudi z alergijami. Redni obiski solne sobe pa na dolgi rok pomagajo preprečiti nastanek alergijskih reakcij. 

Pokličite ali si rezervirajte termin solne sobe na https://www.myplanly.com/armoni/Monika-Smrtnik

ali preko telefonske številke 070 44 55 44
Solna soba