Terapevtska vs. klasična masaža

Masaža je priljubljena metoda sprostitve in lajšanja napetosti, vendar pa obstajajo različne vrste masaž, med katerimi sta najpogosteje terapevtska in klasična masaža. V tem blogu bomo raziskali njune razlike ter kako izbrati pravo vrsto masaže glede na individualne potrebe.

1. Klasična masaža:

Klasična masaža, znana tudi kot švedska masaža, je najbolj razširjena oblika masaže. Pravimo ji tudi mama vseh masaž. Osredotoča se na sprostitev mišic in izboljšanje cirkulacije. Masažni terapevt uporablja različne tehnike, kot so gnetenje, drgnjenje in udarjanje, da lajša napetost in izboljšuje splošno počutje.

2. Terapevtska masaža:

Terapevtska masaža je bolj specializirana in se osredotoča na zdravljenje določenih težav, kot so bolečine v mišicah zaradi preobremenjenosti in bolečine povezane s nepravilnim delovanjem mišic (primer nemotoričnost telesa, tenzijski glavoboli…). Terapevt uporablja specifične tehnike za zmanjšanje bolečine, povečanje gibljivosti in pospeševanje okrevanja.

3. Cilj Masaže: Odmor ali zdravljenje?

Klasična masaža je odlična izbira za tiste, ki iščejo sprostitev in umiritev po napornem dnevu, medtem ko je terapevtska masaža bolj primerna za tiste, ki potrebujejo ciljano terapevtsko zdravljenje zaradi specifičnih težav. 

4. Tehnike in pristopi:

Klasična masaža vključuje več raznolikih tehnik in je bolj splošna, medtem ko je terapevtska masaža usmerjena in prilagojena posameznikovim potrebam. Uporablja se lahko globinsko tkivna masaža, trigger točkovna terapija in druge specializirane tehnike.

Pri nas izvajamo Terapevtsko masažo Armoni, ki poleg telesnih in sprostitvenih učinkov dodamo tudi energijsko zaznavanje in reševanje izzivov na telesu. 
Vas zanima kako to izgleda? 

Prijavite se, na prvo brezplačno masažo HRBTA, kjer boste lahko sami zaznali razliko in učinek Terapevtske masaže Armoni.

BREZPLAČNA MASAŽA S POSVETOM

Pri brezplačni analizi telesa bomo preverjali motorično sposobnost telesa in preverili energijko osnovno za to + GRATIS masaža hrbta.

5. Usposobljenost masažnega terapevta:

Terapevtska masaža zahteva višjo stopnjo strokovnosti in specializiranega znanja, saj se osredotoča na zdravljenje specifičnih stanj. Klasično masažo običajno izvajajo maserji s splošnim znanjem o masažnih tehnikah.

6. Kako izbrati pravo masažo za vas:

Klasična masaža izberite za splošno sprostitev, izboljšanje cirkulacije in dvig dobrega počutja. Terapevtsko masažo izberite, če se soočate z bolečinami v mišicah in bolečinami povezane z disfunkcijo mišic, kot so nemobilnost telesa, vozli, zategnene mišice, tenzijski glavoboli, krči, “heksnšusi”, bolečinami v sklepih in podobno. 

 

Armoni postopek

Postopek izvajanja terapij, ki ga izvajamo v Altenativnem centru Armoni in ki pripomore k dolgoročno trajajočim rezultatom je, da prvo naredimo spoznavno, prekrvavitveno masažo. S tem dosežemo, da se celotno telo nahrani, vitalizira in sprosti glavnina mišic. Spoznavni termin pa je tudi namenjen, da terapevt začuti kje imate izzive ter na podlagi tega lažje določi vrsto terapije in koliko zaporednih terapij je potrebno narediti.

Razumevanje razlik med terapevtsko in klasično masažo je ključno pri izbiri prave oblike sprostitve ali zdravljenja za vaše individualne potrebe.

Ne glede na vašo izbiro, redna masaža lahko prispeva k izboljšanju fizičnega in psihičnega zdravja. Če razmišljate o masaži, bodisi za sprostitev ali zdravljenje, se posvetujte s masažnim terapevtom, da boste dobili nasvet glede najboljše možnosti za vaše specifične potrebe.

BREZPLAČNI TELEFONSKI POSVET

Vzel vam bo dragocenih 15 minut vašega časa, kjer se lahko pogovorimo o vaših težavah ter sestavimo individualni plan storitev.

BREZPLAČNA MASAŽA S POSVETOM

Pri brezplačni analizi telesa bomo preverjali motorično sposobnost telesa in preverili energijko osnovno za to + GRATIS masaža hrbta.