Terapevtska masaža za nosečnice

TERAPEVTSKA MASAŽA ZA NOSEČNICE, vam olajša počutje v vašem telesu, med tem ko r vi razvijate vašega otroka. 

Zavedamo se, da je nosečnost lahko izjemno lepa, a hkrati, zaradi vseh sprememb, ki se dogajajo na vašem telesu, umu, čustvih in duhu, zna biti izjemno naporna.

Terapevtska masaža pomaga nosečnicam lajšati marsikatero neprijetnost zaradi sprememb telesa. Masaža je prilagojena nosečnicam in je v skladu s tehnikami, ki so primerne za vas. Razlika med sproščujočo in terapevtsko masažo za nosečnice je v tem, da se pri terapevtski masaži osredotočamo na predele telesa, kjer so bolečine v mišicah in bolečine povezane s spremembami telesa zaradi rasti otroka in nosečniškimi težavami s hormoni.

Kaj lajša masaža za nossečnice?

Nosečnice pogosto doživljajo dodaten pritisk na spodnji del hrbta zaradi rastočega trebuha. Terapevtska masaža usmerja pozornost na zmanjšanje napetosti v hrbtu, s čimer pomaga lajšati bolečine in nelagodje.

Masaža spodbuja boljšo cirkulacijo krvi in limfe. To lahko pomaga zmanjšati otekline, ki se pogosto pojavijo v nogah in gležnjih med nosečnostjo.

Hormonske spremembe in dodaten pritisk na mišice med nosečnostjo lahko povzročijo napetost. Terapevtska masaža pomaga sprostiti mišice, kar prispeva k večji gibljivosti in zmanjšanju nelagodja.

Nosečnost prinaša čustvene izzive, in terapevtska masaža je odličen način za zmanjšanje stresa in tesnobe. Masaža spodbuja sproščanje endorfinov, kar pomaga izboljšati razpoloženje.

Mnoge nosečnice se srečujejo s težavami pri spanju, bodisi zaradi fizičnih nelagodij ali čustvenih skrbi. Terapevtska masaža lahko pomaga pri sprostitvi telesa in uma, kar prispeva k boljšemu spancu.

Terapevtska masaža lahko pomaga nosečnicam, da postanejo bolj zavedne svojega telesa. S tem lahko razvijejo boljše razumevanje svojih sprememb in se bolje povežejo s svojim telesom med nosečnostjo.

Terapevtska masaža lahko pomaga sprostiti mišice medeničnega predela in spodnjega dela hrbta, kar lahko koristi med porodom. Prav tako lahko pomaga zmanjšati napetost in tesnobo, povezano s prihajajočim porodom.

Nosečnice se pogosto soočajo z izzivi prebave. Terapevtska masaža lahko spodbuja delovanje prebavil in zmanjšuje nelagodje, povezano s zaprtjem.

Sproščujoča terapevtska masaža lahko poveča občutek energije in zmanjša občutek utrujenosti, ki ga mnoge nosečnice doživljajo.

Preden se odločite, katera masaža je bolj primerna za vas, pa se z vami o vaši nosečnosti in njenih izzivih posvetimo. Tako vam olajšamo prvi stik in ugotovimo, kaj v tem trenutku najbolj potrebujete.

Veselimo se masaže z vami in da vam lahko v tem čudovitem obdobju stojimo ob strani.