Hvala, beseda ki odpira vrata zdravju, blaginji in dobrim odnosom!

A ste iskali ključ, ki odpira vrata v boljše, srečnejše žlivljenje, brez utrujenosti in izgorelosti? 

Rešitev je neverjetno preprosta in učinkovita. In skrajni čas je, da jo uvedeš v svoj vsakdan.

Naj povem, kako deluje. 

Zakon privlačnosti je univerzalni zakon, ki deluje če vanj verjameš ali ne. Razlika je samo, da če vanj verjameš, lahko to orodje spretno uporabljaš za doseganje svojih ciljev. 

A dober predpogoj, da lahko sami kreirate življenje, kot ste si ga zaželeli je, da ste najprej hvaležni za to, kar imate danes. 

Naj povem, da ni nujno, da ste že zadovoljni in je to končni rezultat. Marsikdo misli, da mora biti hvaležen, za to kar ima in da je to konec, da je to vse kar bo dobil.

A hvaležnost je šele začetek. 

Vesolje z zakonom privlačnosti vedno odgovarja na naše vibracije, ki jih nosimo v sebi. 

Tako je, odgovarja na naše vibracije in ne na naše misli, ker misli so v veliki meri iluzije, skreirane na podlagi naših izkušenj, želja in čustev. Vesolje pa odreagira na naše vibracije, ki jih oddajamo skozi čustva in notranje zapise. 

Če si ti hvaležen za neko stvar in ta stvar še ni to, kar si želiš, bo vesolje na tvoje želje odgovorilo takole: “Hvaležen si za to, kar imaš sedaj, s tem si odpiraš vrata v še večjo manifestacijo želenega, zato ti bom namenil vse resurse, ob svojem času, da ti bodo na voljo da manifestiraš to gorečo željo.” 

V nasprotnem primeru, kadar smo nejevoljni glede tega, kar imamo danes in se jezimo zakaj že nimamo tistega, kar si želimo, pa je odgovor na to: “Vidim, da za to nisi hvaležen, zato predvidevam, da ne potrebuješ tega v tolikšni meri in bom poskrbel za to, da zmanjšam to tvojo dobrino.” 

Zato vzemi kuli in list papirja in začni pisati, za katere stvari si hvaležen.

Kako pa začeti s to novo navado?

Začeli ste že s tem, ko ste na list papirja napisali vse, za kar ste hvaležni. 

Moj seznam je dolg in še se veča, začne se pa z osnovnimi življenjskimi potrebami, kot so zrak, voda, hrana, streha nad glavo, zdravje in nadaljuje s seznamom vseh ljudi, za katere sem hvaležna, da so ali so bili v mojem življenju, potem pa se nadaljuje seznam na mene, kot osebo in nato še na materialne stvari in se zaključi z hvaležnostjo, za stvari, ki jih še imam namen manifestirati. 

Zato ti predlagam, da si razdeliš seznam na 5 delov. Prvi naj predstavlja osnovne stvari za življenje, drugi za vse ljudi, za katere si hvaležen, da so ali so bili v tvojem življenju, tretji naj bo namenjen tebi: za katere lastnosti si hvaležen, za katere sposobnosti in znanja si hvaležen, četrti naj predstavlja materialne stvari, peti pa za duhovnost in stvari, za katere si že hvaležen, pa jih še nimaš v svojem življenju. 

Sedaj pa si teh pet kvadratkov razporedi na pet dni in vsak dan ponovi, zakaj si hvaležen v tistem dnevu. Seznam lahko seveda sproti spreminjaš in prilagajaš, saj čez dan spoznamo marsikaj novega in smo hvaležni za druge stvari, a za začetek je ta seznam dober uvod v življenje, polno hvaležnosti.  

In naj povem, da boste kmalu začeli opažati spremembe v svojem počutju, odnosih, pogledu na življenje, občutku sreče in zadovoljstva. Vaša vibracija se bo prilagodila novi miselnosti. 

Kaj moramo paziti pri tehniki hvaležnosti?

Sedaj se verjetno sprašujete, kako lahko v tako dobri stvari sploh obstaja kakšna past. Ja, lahko in ustvarimo si jo popolnoma sami. 

Pazljivi moramo biti na občutke, ki nam jih izgovarjanje hvaležnosti povzročajo. Kajti hvaležnost, tista iskrena in prava, lahko v našem sistemu proizvede občutke zadovoljstva, hvaležnosti, sproščenosti in sreče. 

In ker nismo navajeni teh občutkov, vsaj ne v taki intenziteti, se tega lahko prestrašimo in odnehamo. To se zgodi posebej takrat, kadar smo na življenje gledali dokaj negativno in smo imeli rajši godrnjanje namesto hvaležnosti. 

Tukaj je ključnega pomena, da ta občutek nelagodja prepoznamo in se mu zahvalimo, da nas je prišel pozdraviti in mu rečemo, da ga ne potrebujemo več.

In verjemite,  čez čas, se navadimo novih občutkov in od njih lahko postanemo odvisni, ampak v to past pa se lahko zapletamo v nedogled, ker nam nič ne škodi. 

Zaključek

Še bi lahko govorila o tej tematiki in v nedogled, ker resnično verjamemo v moč hvaležnosti za naše srečno življenje. Je pa res, da so naši kanali radi zaprti in, če si želite odpreti te kanale, kjer bo hvaležnost tekla v potokih, se prijavite na online vodeno skupinsko meditacijo: Telo je tvoje. Začnimo skupaj vašo novo pot. 

To prakticiramo tudi na online skupinski meditaciji: Telo je tvoje