Zakaj skupinska meditacija poveča pozitiven učinek na zdravje?

Meditacija je vedno izkušnja posameznika, saj se gre pri tem za poglabljanje vase. Pa vendar se v skupini poglabljamo še globlje, povečamo intuicijo, občutimo mir in zaradi visokih vibracij doživljamo spremembe, hodimo izven svoje cone udobja.  

Lahko bi jo primerjali s službo. Na koncu koncev dela vsak zase, za svojo plačo. A učinkovitost dela in končni rezultati so zaradi ekipnega dela, znanja in izkušenj veliko boljši, kot kadar bi delali čisto sami. 

Tako je tudi pri meditaciji. Kadar meditiramo, ustvarjamo vibracije, ki se avtomatsko širijo. Te vibracije nosijo energijske zapise, misli in namen, ki ga z meditacijo želimo doseči. 

In zdaj si predstavljate, da vsi meditiramo za isti namen? To pomeni, da se naše energije razširijo, podkrepijo in multiplicirajo, s tem pa tudi dosegajo želeni rezultat. 

In zdaj povežimo to zanje s fiziko, našim telesom. Naše telo je vibracija, energija ki se kreira glede na naše misli, čustva, izkušnje, kakšno hrano jemo, koliko vode popijemo, na količino gibanja in tako dalje. 

Vsaka naša celica nosi energijski zapis, ki pa se ga da preoblikovati, kadar preoblikujemo stari energijski zapis in vase vnesemo novega na duhovnem, mentalnem in fizičnem nivoju. Ti mentalni, biološki in kemični pojavi pa se radi zgodijo, kadar se meditira v skupini. Ellie Shoja, ustanoviteljicaa Peace Unleashed pravi takole: “Vsi smo vibracijska bitja s fizičnimi izkušnjami. In tako smo vsi povezani.” 

Kako si lahko dokažete, da smo med seboj povezani?

Opazujte se in bodite odprte glave za nova doživetja. 

Kadar boste slabe volje in boste prišli v družbo človeka, ki je dobre volje, se bo vaše razpoloženje spremenilo na bolj vedro. Kadar pa morda vašo mamo, partnerja, sodelavko ali prijateljico boli glava, lahko zato boli glava brez razloga tudi vas. Ali pa začutite, brez da bi z vami spregovorili besedo, občutke, želje, sporočila drugih ljudi. 

Še bi lahko naštevala, a bom raje povedala, kakšno zgodbo imava midve z mojo mamo. 

Dostikrat veva stvari druga o drugi brez, da bi spregovorili. Ne bom pozabila primera s spalno vrečo. Želela sem si imeti spalno vrečo, ker sem vedno sanjala o tem, kako kampiram. In glej ga zlomka, naslednji dan, po tem ko sem pomislila na spalno vrečo, me kliče mami in mi reče, da je dobila eno vojaško spalno vrečo, če bi jo imela. In jaz, z nasmeškom na obrazu: “Ja seveda!”

Vsi smo ena velika vibracija in, če stopimo skupaj, se naš namen lahko multiplicira. Prav tako ima skupinska meditacija še druge prednosti: 

  • Spoznamo in povežemo se z enako mislečimi ljudmi. 
  • Imamo veliko duhovno podporo in medsebojno spodbudo, da se razvijamo, rastemo in postajamo boljša verzija samih sebe. 
  • Z različnimi predznanji in izkušnjami lahko pomagamo drug drugemu. Že dolgo zagovarjam dejstvo, da nam izkušnje niso dane, da jih držimo zase, ampak da jih delimo in s tem pomagamo še drugim do novih spoznanj ali iz težkih situacij. 
  • Vedno imamo nekoga ob sebi za vprašanja in nova znanja, ker nikoli ne vemo vsega in vedno imamo prostor za novo znanje, ki nam lahko koristi na naši življenjski poti.
  • Pomaga razvijati dobro navado, ker, če si sam je najtežje začeti, še težje vztrajati. Skupina pa vam lahko pomaga, da razvijete to novo navado, ker je v skupini lažje nadaljevati, kar ste začeli.   

Skupinske meditacije prakticirajo vsi veliki učitelji, kot je na primer Chopra. Zato bi zelo rada to tehniko predala naprej, ker si srčno želim pomagati do dobrega počutja in verjamem, da ima lahko ogromen vpliv na kakovost vašega, našega življenja. 

Kaj bomo počeli v skupinski meditaciji, kako je sestavljena in kakšen je septembrski program pa si preberite več na tej povezavi. Prav tako je prvi obisk brezplačen, zato ne vidim razloga, zakaj si ne bi dali te odlične priložnosti.