Zgodbe iz masažne mize

PRIMER GOSPODA TAKSISTA S TEŽAVAMI V RAMENSKEM PREDELU

Pred nekaj leti, ko sem še živela v Mariboru se mi ni izplačalo imeti avta. Tako sem se velikokrat vozila tudi s taksijem. Na ta način sem spoznala “mojega” taksista. 

Vedno, ko sem se peljala z njim, sem opazovala, da njegova roka ne deluje pravilno. 

Ko je izvedel, da sem maserka in da izvajam svojo vrsto terapije, pa mi je povedal sledeče:

Imel je bolečine v ramenskem predelu. Hodil je od zdravnika do zdravnika, kjer so mu predpisovali raznorazne vaje in terapije, kot so elektrošoki in fizioterapija. Rekel, je da so pomagale na kratki rok, a nobena ni naredila učinka, ki bi ga želel. 

Rekla sem mu, da lahko problem tiči v mišici, ki se je lahko zaradi prisilne drže za volanom skrčila in izgubila prožnost, temu pa lahko sledi tudi mišični vozel. 

Prišel je na prvo terapijo. Kot z vsako novo stranko, sva imela pred prvo terapijo pogovor o njegovem zdravstvenem stanju. Poleg že prej omenjene težave, drugih izzivov ni imel. 

Nato sva začela z Armoni terapijo. Ker je bil na masaži po dolgem času, sva najprej masirala noge, da sva sprožila val prekrvavitve v hrbet. Prekrvavitev je za doseganje odlične masaže ključnega pomena. 

Nato sva naredila prekrvavitvene tehnike po celem hrbtu, vse do ramenskega obroča, kjer sva kasneje izvedla terapevtske tehnike Armoni terapije, da sva mišico sprostila in ji povrnila prožnost. 

V spominu mi je ostalo njegovo začudenje na obrazu. Rekel je, da se že sedaj počuti dobro in čuti, da sva nekaj naredila bolje od prej. 

Seveda se pravi rezultati pokažejo čez kakšna dva dni, ko se pregreto telo od Armoni terapije ohladi. 

Ponovno sva se srečala čez mesec dni po terapiji, ko sem rabila taksi. Rekel je, da se počuti odlično in da ga roka in ramena ne bolijo več. Zahvaljeval se mi je do nebes. 

Od takrat sva ponovila še dve zaporedni terapiji, da sva zdravo stanje podkrepila in vsi smo bili zadovoljni. 

Težko je z besedami opisati, kako dober občutek je, ko kot terapevt vidiš, da si nekomu s svojim znanjem in rokami olajšal bolečine in mu ponovno privabil na obraz nasmeh. Zato verjamem, da je Armoni terapija nekaj, kar bi moral poskusiti vsak, ki se spopada z bolečinami v mišično-skeletnem sistemu. 

ŽELIŠ BREZPLAČEN POSVET? 

Monika, Vaša Armoni terpevtka.